maanantai 5. lokakuuta 2015

Rahaa mielipidetutkimuksilla? Vaikuttajapaneeli & Netpanel

Viime viikolla kirjoittamassani jutussa jo sivusinkin vähän tätä aihetta, eli mahdollisuutta tienata
rahaa mielipidetutkimuksilla.

Olen itse ollut nyt Vaikuttajapaneelin ja Netpanelin jäsenenä n. 10 kuukautta, joten jonkinnäköistä kokemusta näistä on jo kertynyt.

Vaikuttajapaneeli

Vaikuttajapaneeli on MTV:n mielipidetutkimussivusto. Kyselyitä vaikuttajapaneelissa tulee kokemukseni mukaan keskimäärin n. 3-4 kuukaudessa. Yhdestä tutkimuksesta olen mututuntumalla saanut n. 0,7e per kysely. Yksittäisen kyselyn palkkio on vaihdellut 0,3 euron ja 2 euron välillä. Kyselyt ovat yleensä ammattimaisesti tehtyjä ja aihealueet ovat yleensä myös hyvin mielenkiintoisia, eli kyselyihin vastaa mielellään.

Kun kyselyistä saadut palkkiot rikkovat 10 euron rajan, niin voit kotiuttaa rahat PayPalin kautta. PayPal tosin veloittaa tästä lystistä 0,20e, eli tilille saat 9,80e. Minä olen täytellyt näitä kyselyitä nyt n. 10 kuukautta ja vaikuttajapaneelista olen saanut tililleni nostettua 4 kertaa rahaa, eli yhteensä 39,20e. Lisäksi minulla on 2,40e odottamassa seuraavaa 10 euron täyttymistä.

Netpanel

Netpanel on huomattavasti vaikuttajapaneelia huonompi käytännössä kaikilta kanteilta, mutta ajaa silti asiansa pienen taskurahan tekemiseen. Netpanel toimii siis myös Cintin alustalla, eli käytettävyys on periaatteessa sama kuin vaikuttajapaneelissa, joskin jostain syystä Netpanel on yllättävän usein kaatuneena. Kyselyt ovat myös huonommin toteutettuja kuin vaikuttajapaneelissa ja niisssä on usein käännösvirheitä. Monesti Netpanelin kyselyitä tehdessä tulee olo, että kysely on kyhätty kiireessä ja monesti niistä puuttuikin jokin järkevä vastausvaihtoehto ja joutuu vastaamaan puuta heinää.

Netpanelin kyselyistä ansaitsee myös huomattavasti Vaikuttajapaneelia huonommin. Kaikista paitsi yhdestä kyselystä on tullut palkkioksi 0,40e, vaikka usein kyselyt vievät saman ajan kuin vaikuttajapaneelissa, eli muutamasta minuutista kymmeniin minuutteihin. 10 kuukauden aikana olen saanut kerran nostettua 10e (tai siis 9,80e) ja tällä hetkellä kasassa on 6,60e, eli toisen noston raja lähenee.

Verotus

Nämä mainitseman summat ovat siis ennen veroja. Koska tämä on työstä saatua tuloa, niin periaatteessa ne tulisi ilmoittaa verottajalle. Itse näin olen tehnyt pitääkseen omatuntoni puhtaana. En kylläkään usko, että verottaja jaksaisi kiinnostua näin pienistä summista ja vaikka kiinnostuisikin, niin kiinnijäämisen riskiä tuskin olisi. En silti kehota ketään jättämään veroja maksamatta. Jokainen tekee omat päätöksensä.

Johtopäätös

Näistä mielipidetutkimuksista tosiaan on mahdollista tienata pientä taskurahaa, mutta suuria rikkauksia näillä ei missään nimessä saa. 10 kuukaudessa olen saanut siis 49,00e tilille näistä kyselyistä ja 9 euroa on odottamassa seuraavan portaan täyttymistä. Tasaisen vauhdin taulukolla vuosiansioksi tulisi näin ollen n. 70 euroa. Minä sijoitan kaikki rahat kyselytuloista Nordnetin Superrahastoihin saadakseni korkoa korolle efektin käyntiin ja rahat poikimaan. Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin tästä linkistä. 

Parhaiten tämä sopiikin esimerkiksi  kotiäideille, joilla on aikaa pyöriä netissä, kun lapsi nukkuu. Miksei toki myös muille, joilla sattuu olemaan hieman luppoaikaa muutaman kerran kuukaudessa, vaikkapa työmatkabussissa istumassa. Rahan nostamisen vaihtoehtona on myös esimerkiksi s-ryhmän 20 euron lahjakortti, mutta en itse nähnyt siinä järkeä, koska sään rahat nopeammin tilille PayPalin kautta.

Onko lukijoille vinkkejä muista mielipidetutkimussivustoista, joiden kautta voisi ansaita rahaa? Entä onko muita hyväksi todettuja rahan ansaitsemiskeinoja netistä?


Image courtesy of graur razvan ionut at FreeDigitalPhotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...